Gegrilde zeebaarsfilet met gewokte groenten, koriander en basmati rijst

Type gerecht

Hoofdgerecht

Bereidingstijd

45m

Aantal personen

4

Moeilijkheid

Medium

Ingrediënten

  • 250 gr basmatirijst
  • 3 eetlepels honing
  • 5 eetlepels sojasaus
  • 1 koffielepel sesamolie
  • 1 limoen
  • 1 chilipeper
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm verse gemberwortel
  • arachideolie
  • peper en zout
  • 500 gr gemengde wokgroenten (rode ui, chinese kool, mini-shiitake, sojascheuten, broccoli)
  • een half busseltje koriander
  • 4 mooie zeebaarsfilets (ontschubt en ontgraat)

Bereiding

  • kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking
  • meng de honing met de sojasaus, sesamolie en het sap van ½ limoen
  • snij de chilipeper overlangs en verwijder de zaadlijsten
  • rasp de look, chilipeper en gember in de saus
  • meng het geheel goed zodat alle smaken goed vrijkomen
  • verhit de wokpan op een hoog vuur en voeg een scheut arachideolie toe
  • roerbak alle groenten op een hoog vuur, maar houdt ze beetgaar
  • giet er de woksaus over en laat dit even karameliseren
  • snijdt de verse koriander en haal deze over de wokgroenten. Hou 1/3 apart voor de afwerking
  • smaak het geheel af met peper en zout
  • verhit een grillpan
  • leg de zeebaarsfilets met het vel naar boven op een schaal
  • dep deze droog met keukenpapier en strijk ze in met arachideolie
  • kruidt af met peper en zout
  • grill de zeebaarsfilets gedurende 2 minuten met het vel naar onder, draai de vis om en gaar deze verder gedurende 2 minuten

Serveren

  • verwarm 4 borden en 4 diepe kommetjes gedurende 1 minuut in de microgolf
  • dresseer de wokgroenten in het midden van het bord en schik er de zeebaarsfilet op met het vel naar boven
  • werk af met de verse koriander
  • dresseer de warme rijst in de kommetjes en serveer deze apart naast het bord