Hoofdgerecht
1u30
4
Medium
Was de spinazie en haal de harde steeltjes eruit. Laat goed uitlekken.
Neem een kookpot en vul deze met de melk en de room. Doe er de look, laurier, tijm, peper, zout en nootmuskaat in.
Laat inkoken tot een mooie homogene saus.
Stoof de spinazie in wat boter en kruid met peper en zout. Giet de spinazie over in een vergiet.
Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Gebruik hiervoor eventueel een mandoline of een schep aardappelmesje.
Leg de aardappelschijfjes in een ovenschaal. Zorg ervoor dat de schijfjes geschranst over elkaar liggen.
Verdeel de helft van de wijting over de laat aardappelschijfjes. Strooi peper en zout over de wijting.
Daarna herhaal je de laag aardappelschijfjes. Deze beleg je vervolgens met de gekookte spinazie, gevolgd door een nieuwe laag aardappelschijfjes.
Leg de rest van de vis op de aardappelschijfjes en overgiet deze met de saus tot alles bedekt is.
Strooi er gemalen kaas over.
Verwarm de ovenschotel gedurende 45 minuten op 180°C tot zich een goudkleurig korstje vormt.